Ilse Moonen Fotografie

Blog

Kinderfeestjes Festival

UitgesteldeKinderfeestjes-10.jpg
UitgesteldeKinderfeestjes-39.jpg
UitgesteldeKinderfeestjes-36.jpg

Stichting uitgestelde kinderfeestjes

Veel kinderen leven in armoede. In Nederland zijn dit er meer dan 300.000! leven veel kinderen in armoede. De ouders van deze kinderen hebben geen (financiële) mogelijkheden om voor hun kind een kinderfeestje met hun vriendjes te organiseren. Dit is dan ook wat Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes doet. Het regelen en organiseren van kinderfeestjes voor deze kinderen. Zaterdag 6 oktober was de dag en kwamen zo’n 135 kinderen hun kinderfeestje vieren op het Feestjes Festival in Dordrecht. Deze leuke middag mocht ik met mijn camera vastleggen.

Een kapotgeslagen piñata

Door het ToBe cultuurcentrum was Het Energiehuis als locatie beschikbaar gesteld. Hier mochten vandaag de kinderfeestjes gevierd worden. Een mooi licht gebouw met veel mogelijkheden. Er zijn namelijk veel verschillende ruimtes aanwezig waar verschillende creatieve lessen worden gegeven. Waar het heel rustig begon stroomde langzaam de zaal vol. Niet alleen kinderen ook ruim vijftig ouders waren welkom om dit feest te vieren. Mieke Deiters, oprichter van de stichting opende de middag. Zangeres Madelief, bekend van de The Voice Kids, zong de kinderen toe. Na een kort interview met de plaatselijke wethouder was het echt tijd om het feest te openen. Dat werd op gepaste wijze gedaan met het kapot slaan van een piñata.


UitgesteldeKinderfeestjes-2.jpg
UitgesteldeKinderfeestjes-73.jpg
UitgesteldeKinderfeestjes-18.jpg

Vlaggetjes, zeepbellen en cupcakes

Meerdere bedrijven hadden het mogelijk gemaakt om er een waanzinnig kinderfeest van te maken. Zo konden de kinderen skateboarden of hun gezichten laten schminken. Bij Steekje Vast konden ze achter een echt naaimachine zitten om een slinger van vlaggetjes in elkaar te zetten. Kinderen konden grote zeepbellen blazen, muziek maken en ga maar door. Als ze dorst hadden was er limonade, maar ook een suikerspin en cupcakes om te versieren en op te eten mochten niet ontbreken.

Het grote podium

Na de creatieve middag verzamelde iedereen zicht weer in de grote zaal. Inmiddels was de slinger die gedurende de dag gemaakt was hier ook naar toe verplaatst. En mochten enkele kinderen laten zien welk vlaggetje zij hadden gemaakt. Ook werd een groepje op het podium uitgenodigd om muziek te maken wat zij eerder deze dag geleerd hadden.

Met een glimlach naar huis

De feestelijke middag werd afgesloten met een loterij. Bij binnenkomst had ieder kind een keycord gekregen waar een nummer aan hing. Drie van deze kinderen kregen nog een extra cadeautje. Madelief sloot af met een laatste liedje om vervolgens weer naar huis te gaan. Met op het gezicht van ieder kind een glimlach van oor tot oor.
Als ik heel eerlijk ben niet alleen die kinderen. Ook ik als fotograaf had genoten van deze middag en vertrok dan ook naar huis met een glimlach van oor tot oor..

UitgesteldeKinderfeestjes-24.jpg
UitgesteldeKinderfeestjes-57.jpg
UitgesteldeKinderfeestjes-76.jpg